Haaien en menseneters
Boek

Haaien en menseneters

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Haaieneiland

4.5
Haaieneiland
Auteur:
Rob Ruggenberg
Uitgeverij:
Querido
Prijs:
€ 15,99
Leeftijd:
12+

Kokosnoten, haaien, mooie meisjes en kannibalen, dat is wat Roemer aantreft op Takapoto, een eiland in de Stille Zuidzee. Hij wordt er verliefd op een eilandmeisje en beleeft een spannend avontuur in Haaieneiland, het nieuwe boek van schrijver Rob Ruggenberg. 

Het is 1722 als de Thienhoven aanmeert op het koraaleiland. Een tweede schip is net te pletter geslagen op het rif en de bemanning probeert te redden wat er te redden valt. Vaatjes brandewijn, tonnen met beschimmeld vlees: er wordt om gevochten.

Genoeg ervan!
Vijf bemanningseden hebben genoeg van het beroerde leven aan boord. Ze verstoppen zich in de struiken en blijven achter. Ze ontdekken iets vreemds: op Takapoto wonen alleen vrouwen. Alle mannen zijn door krijgers van een overzeese stam gedood en opgegeten.

Tot zover is alles waar gebeurd. Rob Ruggenberg las erover in een scheepsjournaal uit de 18de eeuw en dacht: dit is zo’n mooi verhaal, hier móet ik een boek over schrijven. Hij bedacht een personage: scheepsjongen Roemer, die verliefd wordt op Nu’i, een meisje van het eiland.

Spannend avontuur
Roemer is gelukkig op Takapoto en leert de taal spreken. Maar als de getooide krijgers opnieuw langskomen, volgt er een spannend avontuur vol zware ontberingen en gevechten. Haaieneiland is een prachtig verhaal dat vol staat met leuke historische feiten. Niet geschikt voor watjes: het leven in de Stille Zuidzee gaat er ruig en woest aan toe. 

Elke week beoordeelt Kidsweek nieuwe kinderboeken die voor jou interessant zijn. Wil je weten wat we van andere boeken vonden? Klik hier voor de eerdere recensies!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Boek

Geen inhoud gevonden