Keukenkaat aan de Kook
Boek

Kookboektip: Keukenkaat aan de kook

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Kaat aan de kook

4.5
Keukenkaat aan de Kook
Auteur:
Marieke van Riel
Illustraties:
Wendy Panders
Uitgeverij:
Loopvis
Prijs:
€ 17,50 (boek + doeschrift)

Zin om te koken? In Keukenkaat aan de kook kom je originele recepten tegen en mooie tekeningen. Het is een bijzondere combinatie van een verhaal en kookboek ineen, en je krijgt er ook nog een kookschriftje bij.

Het begint allemaal met een valstrik van Kaat. Haar moeder Leonie is te somber, vindt ze. Daar moet verandering in komen. Kaat regelt een afspraakje bij restaurant De verdwaalde herder, waar eigenaar Harrie op zoek is naar een nieuwe kok. Voor ze het doorheeft is Leonie aangenomen. Hartstikke leuk, maar ook superstressvol. Zo’n keukenprinses is ze niet, dus Kaat helpt haar een handje. 

Bijzonder beleg
Kaat is een heel opgeruimd meisje dat overal een feest van maakt. Ze experimenteert met tosti’s en salsa’s, wordt verliefd op Bik en helpt Harrie aan een vriend. Aan het eind van ieder hoofdstuk krijg je een recept. Je leest hoe je zelf eiersalade, platbrood of een relaxed sapje kunt maken.

De gerechten zijn allesbehalve standaard. In het sapje gaat kamillethee, banaan en vanille. De picknicktaart kun je beleggen met balsamico-aardbeien, botercrème of fruithagel, net wat je lekker vindt. Je moet dus wel een beetje durven experimenteren. 

Jezelf trainen
Houd je niet van zoveel dingen? In het kook- en doeschriftje dat je erbij krijgt, staat een schema hoe je jezelf kunt trainen. Drie keer per maaltijd een hapje proberen en na een week vind je (bijna) alles lekker. 

Elke week beoordeelt Kidsweek nieuwe kinderboeken die voor jou interessant zijn. Wil je weten wat we van andere boeken vonden? Klik hier voor de eerdere recensies!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Boek

Geen inhoud gevonden