De veertiende goudvis
Boek

Leestip: 'Opa, je bent een puber!'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

De veertiende goudvis

5
de veertiende goudvis
Auteur:
Jennifer L. Holm
Uitgeverij:
Hoogland & Van Klaveren
Prijs:
€ 14,90
Leeftijd:
9+

De veertiende goudvis is een geweldig mooi verhaal over een totaal ge­flipte opa. Ellies opa heeft een uitvinding tegen veroudering gedaan en staat ineens als dertienjarige jongen voor de deur.

Goudvissen gaan niet zo lang mee, zei Ellies juf op de kleuterschool. Daarom gaf ze alle kinderen een goudvis mee naar huis, om te oefenen met ‘de kringloop van het leven.’ Maar Goldie was anders. Die hield het jarenlang vol. Pas toen Ellie hem in groep 5 ondersteboven in de kom zag drijven, kwam haar moeder met een schokkende mededeling: dit was goudvis nummer dertien al.

Verjongende kwal 
Alles waar een eind aan komt, is treurig, ontdekt Ellie. Het overlijden van haar oma. Haar vriendschap met Brianna, die het ineens te druk heeft met volleybal. Ze heeft het niet zo op veranderingen. Zeker niet als haar opa plotseling als een opgeschoten joch voor de deur staat. Hij heeft een verjongende kwallensoort ontdekt en die op zichzelf getest. Ineens moet Ellie het huis delen met haar opa in het lijf van een puber.

Prachtige puzzel 
Het is sciencefiction die werkelijkheid wordt, maar Jennifer L. Holm komt er mee weg. 'Je moet gewoon geloven in het mogelijke', legt opa uit. Dan kan alles. Ineens wordt er iets wakker in Ellie. Ze ontdekt hoe fascinerend wetenschap is en beleeft onverwachte avonturen. Een volkomen gestoord verhaal, waarin alles als een prachtige puzzel in elkaar valt.

Elke week beoordeelt Kidsweek nieuwe kinderboeken die voor jou interessant zijn. Wil je weten wat we van andere boeken vonden? Klik hier voor de eerdere recensies!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik heb het boek gelezen en vind het een heel leuk boek.

Echt leuk boek

Ik vind het een saai boek en ben een broer van Sven Jensen

Blij Wat een leuk boek!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Boek

Geen inhoud gevonden