stukjes hemelsblauw recensie
Boek

Leestip: Warm verhaal over weeskinderen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Stukjes Hemelblauw

4.5
stukjes hemelsblauw recensie
Geschreven door:
Sue Durrant
Uitgeverij:
Meis & Maas
Prijs:
€ 18,90
Leeftijd:
9+

Verhalen over weeskinderen zijn vaak zielig, maar hebben een happy end zodat je fijn kunt meeleven. Stukjes Hemelblauw heeft dat ook, maar is toch weer anders. De Britse schrijfster Sue Durrand roept in haar verhaal een bijzondere sfeer op met een verwilderde tuin vol geesten.

Stukjes Hemelblauw begint op de dag dat Ira en haar broertje Zac naar Huize Skilly verhuizen, met flinke tegenzin. Ze hebben al op heel wat adressen gewoond, maar nog nooit in een kindertehuis.

Heftig leven

In Huize Skilly is het leven heftig. De kinderen die er wonen hebben veel meegemaakt, daarom zijn er vaak ruzies. Ira heeft haar handen vol aan Zac, die flink kan uitbarsten. Wij zijn niet als andere mensen’, denkt Ira. ‘Bij ons zitten de emoties allemaal heel dicht naast elkaar, dus het ene moment zijn we blij en dan opeens zijn we boos en soms voelen we helemaal niets. Het is eng om zo te zijn.’

Toch voelen de kinderen uit huize Skilly zich met elkaar verbonden, andere familie hebben ze niet. 

Echt gelukkig

Gelukkig zijn er ook fijne dingen: de grote tuin met stekelige struiken, een overwoekerde vijver en een omgevallen boom. ‘Het was de eerste plek waar ik me ooit echt gelukkig voelde’, schrijft Ira. ‘En Zac ook volgens mij. Niet dat we er naartoe wilden, natuurlijk.’

Ira is een fijngevoelig meisje. Ze kan mooi tekenen, goed schrijven en heeft een sterke fantasie. Als ze onder de planken van haar vloer een brief vindt uit 1947, maakt ze een bijzondere vriendin. 

Dromerig

Stukjes Hemelsblauw is een supermooi verhaal over een broer en zus die op zoek zijn naar warmte, met een dromerige sfeer die je niet snel zult vergeten. En omdat het verhaal zich afspeelt in 1989 pik je ook nog de val van de Berlijnse Muur mee. 

Wil je weten welke kinderboeken de Kidsweek-redactie je nog meer aanraadt? Kijk dan hier!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Boek

Geen inhoud gevonden