Leven tussen twee werelden
Boek

Leven tussen twee werelden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Het leven volgens Pippa Leeuwenhart

4
Het leven volgens Pippa Leeuwenhart
Auteur:
Barbara Tammes
Uitgeverij:
Querido
Prijs:
€ 14,99
Leeftijd:
12+

Ouders zijn merkwaardige wezens, als je kinderboeken mag geloven. Ze zitten stampvol eigenaardigheden. Gelukkig is Pippa uit Het leven volgens Pippa Leeuwenhart van Barbara Tammes verstandig, slim en onverstoorbaar!

Pippa is een verstandig typetje. Ze neemt het leven zoals het is en haar ouders begrijpt ze best, hoe ingewikkeld ze ook zijn. 

Poepchic
Haar vader is tandarts en woont in een poepchic appartement in de stad. Hij eet biologische kaasjes, neemt haar mee naar klassieke concerten en geeft haar dure spullen (die ze weer moet inleveren als ze naar haar moeder gaat). Haar moeder woont in een vervallen boerderij en is nogal wild en kunstzinnig. Ze is een warhoofd en vergeet alles, tot aan de verjaardagtraktaties aan toe. Geen wonder dat het niet werkt tussen die twee.

Nogal wijs
Pippa voelt zich een meisje van twee werelden en schrijft en tekent erover in een schrift dat ze haar ‘journal’ noemt. Hoe kan het dat ze zich zo verschillend voelt bij haar vader en bij haar moeder? Een creatief dagboek van een meisje dat nogal wijs is voor haar leeftijd en haar ouders eigenlijk beter begrijpt dan zichzelf. 

Elke week beoordeelt Kidsweek nieuwe kinderboeken die voor jou interessant zijn. Wil je weten wat we van andere boeken vonden? Klik hier voor de eerdere recensies!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Boek

Geen inhoud gevonden