Okapi-boek wint prijs
Boek

Okapi-boek wint prijs

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Stem op de okapo

4.5
Stem op de okapi
Auteur:
Edward van de Vendel
Illustraties:
Martijn van der Linden
Uitgeverij:
Querido
Prijs:
€ 14,99
Leeftijd:
9+

Wie Stem op de okapi leest, wordt vooraf gewaarschuwd door de makers Edward van de Vendel en Martijn van der Linden: grote kans dat je over je oren verliefd raakt op de okapi. Het overkwam de jury van de Woutertje Pieterse Prijs in ieder geval. Zij gaven al hun stemmen aan het okapi-boek.

Van Kidsweek kreeg het boek vorig jaar al vierenhalve ster en nu is Stem op de okapi dus bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs, een belangrijke, jaarlijkse prijs voor kinderboeken.

Okapi-boek wint prijs 2

Plakdier
Stem op de okapi is een bijzonder boek. Het bestaat uit acht delen, die compleet verschillend zijn. In het eerste stuk wordt de okapi aan je voorgesteld. Van zijn tong tot zijn staartje, met een heleboel mooie woorden. Je leest over zijn fluweelzachte vacht, de slingertong, de vaasjesoren en de ‘spierwitte zonnestralen’ op zijn billen. En je leert dat hij familie is van de giraf, maar Edward van de Vendel vindt hem meer een 'aan elkaar geplakt dier': een stukje zebra, stukje hert en een stukje paard en voilá, je hebt een okapi!

Gekke giraf
In het tweede deel staat juist geen tekst. Daarin laat illustrator Martijn van der Linden zien op hoeveel manieren hij dit gekke familielid van de giraf kan tekenen: met pen, met waterverf, als schilderij, en als buitenaards wezen. Dan gaat het derde deel verder met info. Je leest over de geschiedenis van de okapi en die is razend interessant. De okapi komt alleen voor in de bossen van Congo en is pas honderd jaar voor het eerst door een westerling gezien. 

Supermooi
De info gaat in de andere delen verder: met bijvoorbeeld verhalen over stropers en circusdompteurs. Een supermooi boek dat een soort monument is voor dit, met uitsterven bedreigde, opmerkelijke dier. Maar je bent dus gewaarschuwd als je lievelingsdier nu nog een konijn of een kat is. Dat zou zo maar eens kunnen veranderen!

Meer (boek)recensies lezen? Volg ons via FacebookWhatsApp of Instagram

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Boek

Geen inhoud gevonden