Foto: Tashi
Boek

Recensie: De fantastische verhalen van Tashi

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

De fantastische verhalen van Tashi

4
Foto: Tashi
Makers:
Anna & Barbara Fienberg, illustraties Kim Gamble
Leeftijd:
8+
Prijs:
€19,99

In Australië zijn ze gek op de fantastische verhalen van Tashi. Er werden al ruim een miljoen boeken van verkocht. Nu kun je de avonturen van het slimme, kleine mannetje ook in het Nederlands lezen.

Tashi is een wonderlijk figuurtje. Hij draagt een oorbel en een punthoed en staat op een dag zomaar voor Tims deur. Hij is gebracht door een witte zwaan, vertelt Tim aan zijn ouders. ‘Landde hij daar ’s ochtends of ’s avonds?’ vraagt zijn vader. ‘Dat doet er niet toe,’ vindt Tim. Zijn vader stelt namelijk altíjd de verkeerde vragen. En zo begint hij te vertellen over Tashi die ontsnapt is uit handen van de krijgsheer aan wie hij is verkocht.

In De fantastische verhalen van Tashi vertelt Tim elke dag een nieuw verhaal over zijn minivriendje. Het grappigste verhaal is als Tashi keer op keer de bandietenhoofdman voor de gek houdt, die hem heeft gevangengenomen. ‘Genoeg’, schreeuwt de bandiet ten einde raad. ‘Ga maar terug naar je dorp, Tashi. Je bent een klungelige, nutteloze jongen met nog minder hersens dan de eenden die je hebt verpest.’ Niets is minder waar, want deze miniheld is iedereen te snel af. Ook de lezer. Want of de verhalen over hem echt zijn gebeurd, of dat Tim ze verzint, daar moet je in dit boek naar raden.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Boek

Geen inhoud gevonden