Scootmobiele eenheid
Boek

Recensie: De Scootmobiele Eenheid

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

De Scootmobiele Eenheid

4
Scootmobiele eenheid
Makers:
Mirjam Oldenhave & Rick de Haas (ill.)
Leeftijd:
8+
Prijs:
€12,50

Luca uit De Scootmobiele Eenheid wil na de lockdown niet meer terug naar school. Ze voelt zich ongelukkig in de klas en de kanjer-club en trots-op-jezelf training helpen niet. Daarom wordt ze door leerplicht naar een spijbelklas gestuurd.

Ze zijn met z’n vieren in het spijbelklasje, vertelt Luca: ‘Een barbie, een sportjongen, een arrogante jongen en ik.’ Hoe verschillend ze ook zijn, ze krijgen dezelfde stomme straf, waar ze niks van leren. Maar dat is ook de bedoeling, dat ze er niks aan hebben. Zodat ze het voortaan wel uit hun hoofd laten om niet naar school te gaan. Luca is met spijbelen begonnen na de lockdown. Ze vindt het moeilijk om contacten te leggen en voelt zich op school superongelukkig. Thuis achter de computer haalde ze juist hoge cijfers. Daarom wil ze thuisonderwijs volgen, maar dat kan niet zomaar.

Serieuze dingen

De Scootmobiele Eenheid is een heerlijk boek vol grappige gebeurtenissen. Intussen spelen op de achtergrond serieuze dingen. Luca tobt over haar toekomst. Elias is hoogbegaafd en kan niet goed functioneren in een groep. Melanie besteedt haar tijd liever aan vloggen. Ze heeft een dierenkanaal met 40.000 volgers. En Dylan heeft ADHD, is een ongeleid projectiel, maar zorgt juist voor verbinding en sfeer. Door wat ze met elkaar meemaken in het park, met de zwervers en hun scootmobiel, worden ze onverwacht vrienden. Luca’s zelfvertrouwen groeit en aan het slot neemt ze een dapper besluit.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Boek

Geen inhoud gevonden