Boek: het begint met een droom
Boek

Recensie: Het begint met een droom

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Het begint met een droom - 20 heldinnen die Nederland kleur geven

4
Boek: het begint met een droom
Auteurs:
Babs Gons & Femme ter Haar
Leeftijd:
9+
Prijs:
€16,99

Het begint met een droom is een boek over heldinnen. Van rockchick Anouk, schrijfster Annie M.G. Schmidt tot en met vlogger Nikkie de Jager. Allemaal maken ze Nederland een beetje mooier, vindt Babs Gons.

Het is niet altijd makkelijk om je dromen waar te maken, zo begint Babs Gons dit boek. ‘Soms denk je dat het onmogelijk is, veel te moeilijk of alleen weggelegd voor andere mensen.’ Daarom koos ze twintig voorbeelden van vrouwen die iets hebben bereikt. Wereldverbeteraars, slimmeriken, sportvrouwen, dokters, schrijfsters en politica. Door hun verhalen op te schrijven wil ze kinderen een voorbeeld stellen. Haar boodschap: Geef niet te snel op, want als je je hart volgt, kun je je dromen waarmaken.

Dromerige sfeer

In korte verhalen in versvorm, die makkelijk lezen, vertelt ze heel verschillende succesverhalen. Over Henriette Verwey, een verlegen Surinaams meisje, dat naar Nederland kwam om dokter te worden en een beroemde cardioloog werd. Over snowboardster Bibian Mentel, die zelfs nadat ze haar been verloor nog steeds ging voor goud. Femme ter Haar maakte er schilderachtige tekeningen bij, die het boek een dromerige sfeer geven. Het begint met een droom is een mooi boek over heldinnen waarin het waarmaken van dromen soms een eitje lijkt. Waarom er alleen vrouwen in staan? De schrijfster had zelf graag wat meer heldinnen gekend als kind. En daar zou een boek als dit dus bij kunnen helpen.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Boek

Geen inhoud gevonden