Vergeet mij niet
Boek

Recensie: Vergeet mij niet

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Vergeet mij niet. Anne Franks vrienden en vriendinnen.

3.5
Vergeet mij niet
Makers:
Janny van der Molen en Martijn van der Linden (ill.)
Leeftijd:
10+
Prijs:
€24,99

Schrijfster Janny van der Molen vroeg zich af hoe de vrienden van Anne Frank de oorlog zijn doorgekomen. Ze deed daar uitgebreid onderzoek naar en schreef hun verhalen op in Vergeet mij niet.

Juultje zat bij Anne in de klas en heeft een gedicht van haar in haar poëziealbum. Helmut was stapelverliefd op Anne en ging graag met haar wandelen. Jacqueline kreeg na de oorlog van Anne’s vader een nooit verzonden brief die was ondertekend met ‘je beste vriendin Anne’. Alle twaalf kinderen die je in dit boek tegenkomt hebben Anne Frank gekend. Sommige van haar joodse vrienden stierven net als zij in een concentratiekamp, anderen overleefden. Drie van schreven zelf al een boek over hun oorlogsherinneringen. Over de andere kinderen probeerde Janny van der Molen zoveel mogelijk te weten te komen, bijvoorbeeld door te spreken met hun familieleden.

Beetje braaf

In dit boek hebben alle twaalf vrienden een eigen hoofdstuk, waarin hun oorlogsjaren worden beschreven. Hun verhalen zijn heel verschillend. Helmut wordt opgepakt en springt uit de politiewagen. Mary vertrekt op tijd naar Amerika. Jacqueline ontkomt aan vervolging, omdat haar moeder haar weet uit te schrijven uit de joodse gemeenschap. Soms worden de gebeurtenissen een beetje braaf beschreven, omdat de schrijfster zich aan de feiten wil houden. Maar dat alles waargebeurd is, maakt het tot een indrukwekkend boek.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Boek

Geen inhoud gevonden