De legende van Sally Jones
Boek

Zeemansavonturen en brandkastkraken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

De legende van Sally Jones

4.5
De legende van Sally Jones
Auteur:
Jakob Wegelius
Uitgeverij:
Hoogland & Van Klaveren
Prijs:
€ 14,95
Leeftijd:
10+

Een gorilla die alles weet van scheepsmachines en brandkasten, die met een Finse zeeman over de wereldzeeën zwerft en hopeloos verliefd wordt op een orang-oetan? Het klinkt vreemd, maar als je De legende van Sally Jones leest, begrijp je hoe dat zomaar kan gebeuren.

De legende van Sally Jones is een bijzonder verhaal over een wel heel bijzondere gorilla. Sally Jones wordt geboren tijdens een tropische onweernacht in de Afrikaanse jungle. De oudste gorilla van de troep voorspelt een leven vol rampen voor de kleine en krijgt gelijk.

Ivoorhandelaar
De groep wordt overvallen door Belgische officieren en Sally Jones wordt meegenomen naar de stad. Ze wordt verkocht aan een ivoorhandelaar die haar meesmokkelt naar Turkije.

Daar begint de ellende pas goed: ze komt terecht op de markt, wordt opgevangen door een lieve oude dame die haar brandkasten leert kraken, wordt weer gevangen, en zo rolt ze van het ene in het andere avontuur.

Achtbaan
De legende van Sally Jones is een verrassend lees- en kijkboek met korte teksten en sfeervolle tekeningen. Zwierende apen in de jungle, storm op zee, donkere zeemanskroegjes: het leven van Sally Jones is een achtbaan en de fantasie van schrijver en tekenaar Jakob Wegelius stuitert alle kanten op.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Boek

Geen inhoud gevonden