foto Disney
Film

Aladdin: sprookje komt tot leven

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Aladdin

4
foto Disney
Kijkwijzer:
9
Met:
Mena Massoud, Naomi Scot en Will Smith

Het sprookje van Aladdin en de wonderlamp ken je vast wel. Maar in de nieuwe Disneyfilm Aladdin wordt het bekende verhaal helemaal nieuw leven ingeblazen. Aladdin is één groot vrolijk feest vol kleur en aanstekelijke liedjes. 

Aladdin vertelt het verhaal van de arme straatjongen Ali die toevallig een wonderlamp in handen krijgt waarmee hij drie wensen mag doen. Hij tovert zichzelf om tot prins Aladdin en hoopt zo de liefde van prinses Jasmine te winnen. Maar intussen heeft hij ook nog met schurk Jafar te maken. De animatieversie van Aladdin was in 1992 al een enorme hit. In deze versie met echte acteurs zitten veel liedjes uit de ‘oude’ film, maar heeft alles wel een 2019-tintje.

Zo is de knalblauwe geest uit de lamp (gespeeld door Will Smith) nu dol op hiphop en is de nieuwe prinses Jasmine nét een beetje stoerder dan haar animatie-versie.

foto Disney

Spetterend

Maar uiteindelijk blijft Aladdin toch een klassieke Disneyfilm met een duidelijke boodschap: ‘wees jezelf en doe lief tegen anderen, dan komt alles goed’. Vooraf weet je ook al precies hoe het verhaal af gaat lopen. Maar dat maakt helemaal niets uit. Aladdin spettert en overdondert je met kleuren, liedjes en dans. Er gebeurt steeds zóveel dat je bijna niet weet waar je kijken moet.

1001-nacht

Vanaf de verrassende openingsscène tot aan het spectaculaire slot word je compleet meegezogen in de sprookjesachtige sfeer van 1001-nacht. Je ruikt bijna de geuren van de markt in het verzonnen koninkrijk Agrabah. En het aanstekelijke Een Nieuw Begin (A Whole New World in de Engelse versie) krijg je de eerste dagen echt niet meer uit je hoofd. 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Film

Geen inhoud gevonden