De kat op de gracht
Film

Bijzondere natuurfilm over heel gewone stadsdieren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

De Wilde Stad

4
De Wilde Stad
Regie:
Mark Verkerk
Stem:
Martijn Fischer

In de hoofdstad Amsterdam wonen veel mensen. Maar er wonen nog véél meer dieren. Die spelen in De Wilde Stad de hoofdrol. Kater Abatutu neemt je mee op een avontuurlijke én grappige ontdekkingstocht.

De meeste natuurfilms spelen zich af in de jungle, op de savanne of ergens tussen de ijsschotsen, met bijzondere en exotische dieren. Dat is bij De Wilde Stad wel anders. Daar worden heel ‘gewone dieren’ gevolgd die gewoon bij Nederlanders om de hoek wonen!

Smakelijk muisje

Muizen, meerkoeten, meeuwen, maar ook vossen en vleermuizen: ze zijn dichterbij dan je denkt. Dankzij Abatutu ontmoet je ze allemaal. Deze getrainde kater is een professionele gids, behalve als hij een smakelijk muisje ziet…

Familie Meerkoet

Met Amsterdam als decor is De Wilde Stad een heel bijzondere natuurfilm geworden. Vooral de familie Meerkoet, die in de gracht woont, steelt je hart. Na Koningsdag ligt hun nest opeens vol met oranje troep! Door de voice-over die Abatutu heeft gekregen is De Wilde Stad een grappige film geworden. Soms is het alleen wel erg veel van hetzelfde: als er voor de zoveelste keer een reiger of rat voorbijkomt geloof je het wel. Maar ja: zo is nou eenmaal het leven in de stad!

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens andere recensies.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Film

Geen inhoud gevonden