the house with a clock in its walls
Film

Een krakend oud huis vol enge geheimen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

The House With A Clock in its Walls

3
poster
Kijkwijzer
9
Met:
Jack Black, Owen Vaccaro, Cate Blanchett
Ondertiteld

Over een kleine maand is het Halloween. Wie niet kan wachten tot dat enge feest begint, kan in de bioscoop nu alvast lekker in de stemming komen. The House With A Clock in its Walls zit vol skeletten en onverwachte schrikmomenten.

Stel je het volgende voor. Op het bioscoopscherm zie je een kerkhof waar piepend een grafkist opengaat. Er klinkt angstaanjagende muziek en er glijdt een soort zombie vol rottend vlees uit het graf tevoorschijn. Hij kijkt je met bloeddoorlopen ogen gemeen aan en grijnst. Zit je nu al te rillen op je stoel? Ga dan vooral níet naar The House With A Clock in its Walls. Kijkwijzer raadt de film af voor kinderen jonger dan negen jaar, maar ook als je ouder bent, is-ie behoorlijk eng. Als het jou juist niet eng genoeg kan zijn, dan zit je goed.

Kotsende pompoenen

Het verhaal gaat over Lewis die net wees geworden is en naar zijn oom Jonathan wordt gestuurd. Hij komt terecht in een krakend oud huis vol duistere en magische geheimen. Zo is er een tikkende klok verstopt die niemand kan vinden. En dat is erg, want als-ie stopt met tikken zal de wereld vergaan. Wat volgt is een spannende race tegen (letterlijk!) de klok. Gelukkig zit er in de film ook genoeg humor. Toverspreuken die mislukken bijvoorbeeld. En pompoenen die steeds alles onderkotsen met hun plakkerige oranje spuug? Best een fijne herfstfilm dus, maar niet voor bangeriken.

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Film

Geen inhoud gevonden