Foto: Berend Botje
Film

Filmrecensie: Berend Botje: Het Mysterie van het Ei

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Berend Botje: Het Mysterie van het Ei

3.5
Berend Botje
Wanneer:
Nu in de bioscoop
Taal:
Nederlands gesproken

Berend Botje ging uit varen, met zijn scheepje naar Zuid-Laren... Dit oud-Hollandse kinderversje heb je vast wel eens gehoord. Van dit liedje is nu een spannende avonturenfilm gemaakt: Berend Botje: Het Mysterie van het Ei.

Het stoere meisje Berend Botje vindt een bijzonder vogelei. Het is heel groot en heeft gekleurde stippen! Meteen wordt de vondst in beslag genomen door de gemene burgemeester. Die wil het ei tentoonstellen, zodat er meer toeristen naar haar stad komen.

Knoetel

Dan ontdekt de opa van Berend dat zijn kleindochter het ei van een Knoetel heeft gevonden, een zeevogel die uitgestorven leek. Het ei kan alleen uitkomen op een geheim eiland waar eb en vloed de ideale temperatuur vormen. Berend steelt het ei, leent de boot van haar opa en gaat op zoek naar deze verborgen plek... 

Trossen los

En dus is het trossen los voor dit familie-avontuur. Dat het helaas moet doen zonder spectaculaire special effects. Berend wordt heel goed gespeeld door Doris Zuijderland. Je kent haar misschien uit de series Welkom in de Jaren 20 en 30.

Vechten met reuzeninktvis 

Thomas Acda zorgt er als de opa van Berend voor dat er veel te lachen valt. De hele film door vertelt hij sterke zeemansverhalen. Zoals die keer dat hij het moest opnemen tegen een reuzeninktvis. Een gevecht dat hij uitbeeldt door zich in stofzuigerslangen te wikkelen. Dus hijs het anker en volle kracht vooruit naar de bios! 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Film

Geen inhoud gevonden