Binti opent Cinekid
Film

Filmrecensie: Binti

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Binti

4.5
Binti opent Cinekid
Taal:
Nederlands gesproken (met een beetje ondertiteld Frans)
Kijkwijzer:
6, spinnetje

De Vlaamse film Binti opende deze week in Amsterdam het Cinekid Festival. Goed gekozen, want de film bubbelt en bruist net zo feestelijk als champagne.

De twaalfjarige Binti (de eerste film van Bebel Tshiani) heeft met haar vrolijke en grappige video’s op YouTube al duizend abonnees. Haar bewijs dat ze bestaat! Maar tegelijkertijd moet ze zich verstoppen omdat zij en haar Congolese vader Jovial (ook in het echt Bebels vader) geen officiële papieren hebben om in België te mogen wonen.

Vloggende Binti

Op de vlucht voor de politie, ontmoet ze Elias, oprichter en het enige lid van de Red de Okapi-club. Terwijl Binti haar nieuwe vriend al vloggend aan meer leden helpt en het hartjes en duimpjes regent, bedenkt ze ook een manier om die papieren te regelen. Als haar vader nou eens trouwt met Elias’ gescheiden moeder?
Binti opent Cinekid

Zonnig en aanstekelijk

Ook al worden sommige problemen wel erg makkelijk glad gestreken, heftige scènes worden in Binti niet geschuwd. Toch blijft het een zonnige, optimistische film door Binti’s eindeloze voorraad energie en aanstekelijk enthousiasme. Tel daar de warme band met haar vader, alle leuke okapifeitjes (én -filmpjes) en de vrolijke muziek bij op en je hebt de perfecte film om een druilerige herfstdag om te toveren in een hartverwarmende zomerdag.

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens andere recensies.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Film

Geen inhoud gevonden