Come Away - recensie
Film

Filmrecensie: Come Away, een droom van een film

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Filmrecensie: Come Away, een droom van een film

3.5
Come-Away
Regie
Brenda Chapman
Met:
David Oyelowo, Angelina Jolie, Reece Yates, Jordan Nash, Keira Chansa.

Come Away is het verhaal van Alice en Peter. Ja, die van Alice in Wonderland en Peter Pan. Dat kán niet anders dan een film vol fantasie opleveren. 

Het verhaal speelt zich af vóórdat Alice haar Wonderland vindt en Peter naar Neverland vertrekt. De twee zijn in de film broer en zus. Ze genieten van een onbezorgde jeugd in het negentiende-eeuwse Engeland. Totdat hun oudste broer David bij een ongeluk overlijdt. Moeder Rose, verscheurd door verdriet, kan er niet zijn voor Alice en Peter zoals ze dat daarvoor deed. Vader Jack stort zichzelf in de schulden. De twee kinderen zetten alles op alles om het gezin weer gelukkig te maken. Vooral Peter gaat daarbij helemaal op in zijn eigen fantasiewereld.  

Wat als? 

Het leuke van Come Away is dat de film speelt met de vraag: wat als…? Wat als Alice en Peter Pan broer en zus waren geweest? Het antwoord vraagt om een rijke verbeelding, en dat hebben de makers zeker. Fantasie en werkelijkheid lopen dwars door elkaar. Keer op keer wordt de kijker getrakteerd op prachtige, sprookjesachtige beelden. Die je steeds weer vertellen: houd nooit op met dromen. Want dromen is veel te fijn.

Chaotisch

Toch heeft Come Away ook een ‘maar’. Want door al die dromerigheid is de film wat chaotisch. Waardoor je je soms afvraagt: waar gaat dit heen? Maar aan de andere kant: dat weet je in je echte dromen ook niet. 

Come Away, Nederlands ondertiteld, nu in de bioscoop. Hieronder kun je de trailer bekijken.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens andere recensies.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

geweest met 2 meiden van 13 jaar. Ze konden het niet volgen en begrepen de film ook niet. Vond hem erg langdradig en ook de verhaallijn is niet duidelijk. Je moet al diep in de film gaan zitten om eruit te halen dat opgroeien en volwassen worden de kern is vd film. Voor de jongere kijker te oudbollig en zeker niet aan te raden. Voor de volwassene te kinderachtig. Tis in ieder geval niet wat je van deze film zou verwachten. Duimomlaag

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Film

Geen inhoud gevonden