De brief voor Sinterklaas
Film

Filmrecensie: De brief voor Sinterklaas

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

De brief voor Sinterklaas

3
De brief voor Sinterklaas
Taal
Nederlands gesproken
Kijkwijzer
AL
Met
Sinterklaas en heel veel Pieten

Zaterdag stoomt Sint Nederland weer binnen. Per trein! In de bioscoop zie je hem al in actie in de film De brief voor Sinterklaas.

Geen Sint-film zonder dat eerst alles in de soep dreigt te lopen! Wat dat betreft stelt De brief voor Sinterklaas niet teleur. Al in Spanje gaat het mis. De stoomboot wordt ingeladen met halfvolle zakken pepernoten en nog niet ingepakte cadeautjes! Pas in Nederland komt het hoge woord er bij Hoge Pief uit: er is een Pietentekort. Snel doet Sint op tv een oproep voor nieuwe Pieten, maar hij krijgt geen enkele brief! Wie heeft de post gestolen?

Verdwenen brieven

Tot zover niks nieuws denk je misschien, maar wel anders is dat het allemaal verwerkt is in een verhaal van nu. Zo wordt Sem gepest en ziet hij een jaartje Spanje om daar voor Piet te leren wel zitten. Als hij geen reactie krijgt op zijn brief, vraagt hij een van de Pieten om raad. Van het een komt het ander en voordat hij het weet helpt Sem zo het mysterie van de verdwenen brieven op te lossen. Maar kunnen ze ook voorkomen dat de brievenstelende superschurk niet nog meer streken uithaalt?

Pepernoten

Hoewel het verhaal met Sem leuk is, blijft het wel jammer dat de muziek wat droevig is en de film er kaal en weinig sinterklazig uitziet. Misschien maar een berg pepernoten wegknabbelen in plaats van popcorn? Dan kom je vanzelf in de goede stemming!

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens andere recensies.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik heb alle 2 de sinterklaasfilms gezien maar deze was de beste!! Sem speelt erg goed en het verhaal van de boeven is echt spannend. Wij gaan zondag nog een keer! :)

Ik houw van suchi en lezen. Wat ik leuk vint is wie is de mol.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Film

Geen inhoud gevonden