De Drekkies
Film

Filmrecensie: De Drekkies

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

De Drekkies

3.5
De Drekkies
Wanneer:
Nu in de bioscoop
Taal:
Nederlands gesproken
Met stemmen van:
Matheu Hinzen en Stefania

Tijd voor een raadsel: wie zijn groen en smullen van vuilnis? Het zijn de Drekkies! Na drie spannende boeken hebben deze merkwaardige wezentjes nu een eigen bioscoopavontuur! 

Ga mee naar Stinkiestad waar de bewoners behoorlijk in de put zitten. De vuilnisbelt in de buurt meurt zó erg, dat toeristen wegblijven en winkels moeten sluiten. Alleen de eigenaardige familie Drekkie is happy. Met hun huisdraak Vuurkontje wonen zij op de afvalberg en leven van de troep die er ligt. Hun lievelingskostje: oude batterijen in gesmolten plastic met autobandschaafsel. Alleen willen de burgemeestersvrouw en een op geld beluste aannemer de vuilnisbelt omtoveren tot een superdeluxe sauna met buitenbaden en massagesalons. Maar... waar moeten de Drekkies dan wonen? Meteen komen de groene gekkies in actie en ze krijgen hulp uit onverwachte hoek...

Kippenscheten

Toegegeven: het avontuur van de Drekkies komt wat langzaam op gang. De grapjes zijn in het begin een beetje flauw. En de Vlaamse acteurs die ook een paar stemmen inspreken, zijn soms wat moeilijk te verstaan. Maar na een half uur begint de pret. Grappig is de gemene aannemer Hamer die wel erg klunzige bouwvakkers in dienst heeft. Maar het leukst is de ‘vieze’ familie Drekkie die luistert naar namen als Smoezel en Smurrie. En niet alleen genieten zij van stinksokken en kippenscheten, ook hebben ze een belangrijke boodschap: grote mensen, ruim jullie troep eens netjes op! En zo is het.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Film

Geen inhoud gevonden