De Expeditie van Familie Vos
Film

Filmrecensie: De Expeditie van Familie Vos

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

De Expeditie van Familie Vos

4
poster De Expeditie van Familie Vos
Met:
Levi Otto, Raymonde de Kuyper, Anna Drijver, Fockeline Ouwerkerk
Nu te zien
op Pathé Thuis

De familie Vos heeft elk jaar een familieweekend in de Efteling. Dit keer voor het eerst zonder opa Berend. Als Teun in het huisje een geheimzinnige sleutel vindt, weet hij het zeker. Opa heeft nog één keer een speurtocht uitgezet. Dus ga mee op De Expeditie van Familie Vos!

Normaal gesproken speurt de hele familie mee, maar dit jaar is alles anders. Iedereen is te druk met andere dingen of met zichzelf. En er zijn zelfs familieleden die zich afvragen of het jaarlijkse uitje nog wel door moet gaan, nu opa Berend er niet meer is. Hij was de lijm die de totaal verschillende gezinnen van zijn dochters bij elkaar hield. Ook geloven ze niet dat opa vlak voor zijn plotse dood nog een laatste speurtocht heeft uitgezet. Dus gaat Teun alleen met tante Ada op pad. Al snel ontdekt hij naar welke schat de aanwijzingen leiden: opa’s kostbare sprookjesboek. Alleen zijn Teun en Ada niet de enige die het in handen proberen te krijgen! Een mysterieus figuur in rode poncho is hen elke keer te slim af.

Suikerzoete lijm

De Efteling is het perfecte decor voor een sprookjesachtige speurtocht. Al lijkt het soms alsof je naar een extra lange reclame van het attractiepark kijkt. De verschillen tussen de Vos-gezinnen is ook iets te sterk aangezet. Het chaotische en gezellige gezin van Teun tegenover het strak georganiseerde maar kille gezin van neef Dylan. Een mokkige puber die met zijn hang naar avontuur op zo’n saai familieweekend Teun en Ada nog goed helpt in hun zoektocht naar het boek. De echte ster van de film is Ada. Zij is een vat vol wijze raad, droogkomische grapjes en heel wat bijzondere beroepen in het verleden, verpakt in een suikerzoete roze jas. En zoals een suikerspin in de Efteling kan kleven, blijkt zij de nieuwe lijm die de familie Vos weer aan elkaar plakt.

Lees ook het interview met hoofdrolspeler Levi.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Film

Geen inhoud gevonden