Filmrecensie Dora and the Lost City of Gold
Film

Filmrecensie: Dora and the Lost City of Gold

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Dora and the Lost City of Gold

3
Filmrecensie Dora and the Lost City of Gold
Taal:
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer:
9+

Huh, een actiefilm over Dora? Eentje met echte acteurs (en een aapje uit de computer) en ongeschikt voor kleuters? Ja, Dora and the Lost City of Gold is een maffe mix.

Niet alleen Dora en Boots zijn van de partij in Dora and the Lost City of Gold, maar ook haar onmisbare rugzak vol survivalspullen en neef Diego. En waar Dora jou in de Nederlandse serie je eerste Engelse woordjes leerde, waren dat in de Amerikaanse versie Spaanse woordjes. En daar lijkt ze in deze film vrolijk mee verder te gaan. Probeer dan maar eens niet hardop te antwoorden als ze met haar typische ponykapsel en grote glimlach je aankijkt en vraagt: ‘Can you say delicioso?’

Dora en Diego

Dan springt het verhaal tien jaar vooruit en vliegt de zestienjarige Dora vanuit de jungle naar Los Angeles waar neef Diego en de rest van haar familie inmiddels woont. Haar ouders gaan op ontdekkingstocht naar de verborgen stad Parapata en vinden dat Dora meer tijd met leeftijdsgenoten moet doorbrengen.

Filmrecensie Dora and the Lost City of Gold

Olifantendans

Best een uitdaging als je denkt dat de olifantendans een coole move is op de dansvloer en je op schoolreis geen zak snoep meeneemt maar een kapmes. Toch komt dat mes goed van pas als Dora met haar nieuwe vrienden haar vermiste ouders in de jungle moet opsporen.

Poeplied

Maar net als je denkt, hé dit wordt een spannende actiefilm, belandt het groepje in een vreemd bloemenveld die hen allemaal verandert in hun tekenfilm-versie of barst Dora uit in een lied om poepen in de jungle minder eng te maken. En zo jojoot de film op en weer tussen een soort Tomb Raider Junior en een Dora Senior-aflevering. Een maffe mix, maar die door het aanstekelijke optimisme van Dora nog best goed werkt.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens andere recensies.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Film

Geen inhoud gevonden