Dragon Girl
Film

Filmrecensie: Dragon Girl

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Dragon Girl

3
Dragon Girl-poster
Wanneer:
Nu in de bioscoop
Taal:
Nederlands gesproken

In het Noorse Kjedly (Saai-stad) is iedereen druk met de voorbereidingen voor kerst. Behalve Sara. Zij doet er alles aan om onzichtbaar te blijven voor de buitenwereld. Maar met een draak als nieuwe vriend is dat best lastig.

Sara is weggelopen uit een asielzoekerscentrum. Op de vlucht voor de politie verstopt ze zich in een huis van iemand die weg is voor de feestdagen. Ze krijgt onverwacht gezelschap van een jonge draak die neerstort in de kelder. En van Waldemar die de goudvis van zijn buurman komt voeren. Waldemar ziet zijn kans! Zijn pogingen om populair te worden door likes te scoren op YouTube zijn tot nu toe op niks uitgelopen. Maar zo’n draak scoort zeker! Al betekent het wel dat hij Sara zal verraden…

Traag

Dragon Girl klinkt als een film vol vuur, maar dat is precies wat eraan ontbreekt. Het verhaal komt erg traag op gang en de gesprekken tussen Sara en Waldemar zijn vlak en houterig. Geen moment maken ze je écht nieuwsgierig naar wat er in hun leven speelt. De enige die de show steelt, is de draak. Jammer dat die zo weinig in beeld is. Je snapt langzaam maar zeker wel steeds beter waarom Sara er zo op gebrand is om hem in veiligheid te brengen. Want ook zij weet als geen ander hoe het voelt om opgejaagd te worden omdat mensen bang voor je zijn. Dat vuurtje had best wat verder opgepookt mogen worden.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Film

Geen inhoud gevonden