A Boy Called Christmas
Film

Filmrecensie: Een jongen met de naam Kerstmis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

De jongen met de naam Kerstmis

4
Een jongen met de naam Kerstmis
Waar:
Nu op Netflix
Met:
Henry Lawfull en Michiel Huisman
Lengte:
1 uur en 46 minuten

Er gaan veel verschillende verhalen rond over hoe de Kerstman met het rondbrengen van cadeautjes is begonnen. Maar zo magisch als het in de Netflix-film Een jongen met de naam Kerstmis wordt verteld, hoorde je het niet eerder. 

Het begint op kerstavond. Tante Ruth komt op haar neefjes en nichtje passen omdat hun vader plots moet werken. Voor het slapengaan vertelt ze hen een wonderlijk verhaal. Over Nikolas, die lang geleden met zijn vader in Finland woonde... De koning van dat land doet een oproep. Hij wil dat er in zijn koninkrijk wordt gezocht naar iets wat weer hoop brengt in de levens van de arme bevolking. Nikolas’ vader gaat met een groep mannen op pad om Elfhelm te vinden: een verborgen en magisch elfenrijk. Maar ze vertrekken met de verkeerde bedoelingen: het is hen puur om de uitgeloofde beloning te doen.

Waarheidselfje

Hoewel zijn vader het hem heeft verboden, reist Nikolas de groep stiekem achterna. Vergezeld door zijn pratende muis Miika. Tijdens zijn reis sluit hij vriendschap met rendier Blitzen en een waarheidselfje. Ook ontdekt hij waarom zijn overleden moeder hem de bijnaam Kerstmis gaf. De bekende elementen van het kerstverhaal zijn knap in de film verweven en vallen steeds meer op hun plek. De beelden van het besneeuwde Finland zijn adembenemend en ook het elfenrijk ziet sprookjesachtig uit. Als het verhaal uit is, wil je alleen maar geloven dat het ooit echt zo is gegaan.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Film

Geen inhoud gevonden