Filmrecensie Everest: De Jonge Yeti
Film

Filmrecensie: Everest: De Jonge Yeti

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Everest: De Jonge Yeti

3
Filmrecensie Everest: De Jonge Yeti
Taal:
Nederlands gesproken of ondertiteld (tite: Abominable)
Kijkwijzer:
6, angst, geweld

Hij kan door stalen wanden breken en met een woeste brul iemand omver blazen. Yeti Everest is jong, maar ijzersterk. Toch wil je hem alleen maar knuffelen.

Ineens zit-ie op het dak van het meisje Yi, midden tussen de wolkenkrabbers in Shanghai. Doodsbang voor de helikopters die naar hem speuren met felle zoeklichten. De yeti is ontsnapt uit het lab van zakenman Burnish die zeldzame diersoorten verzamelt en alles op alles zet om zijn mini-sneeuwmonster terug te krijgen.

Hoogste berg

Yi noemt de yeti Everest als ze snapt dat hij daarvandaan komt: de hoogste berg ter wereld. En daar wil hij naar terug. Yi besluit hem, samen met haar vrienden Jin en Peng, te helpen. Zelf is ze na de dood van haar vader ook wel aan een nieuwe start toe en misschien kan ze zo toch nog de reis door China maken waar ze samen van droomden.

Fijn avontuur

Everest: De Jonge Yeti is gemaakt door het Amerikaanse DreamWorks Animation en de Chinese Pearl Studio. En die samenwerking levert prachtige plaatjes op van de magische, wollige Everest die ‘met de natuur kan praten’. Zo zorgt hij ervoor dat hun bootje razendsnel op een reuzengolf voortraast en laat hij blauwe bessen groeien tot het formaatje voetbal als ze alle drie barsten van de honger.

Dikke knuffel

Het verhaal is alleen wel voorspelbaar, de muziek suikerzoet en de boodschap (geef nooit op) niet echt origineel. Maar het avontuur is fijn en je gunt Yi en Everest hun goede afloop inclusief dikke knuffel.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens andere recensies.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Film

Geen inhoud gevonden