I Am Greta
Film

Filmrecensie: I Am Greta

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

I Am Greta

4.5
Regie:
Nathan Grossman
Met:
Greta Thunberg, Svante Thunberg
Ondertiteling
Nederlands
Kijkwijzer
Alle leeftijden

I Am Greta geeft een inkijkje in het leven van klimaatactiviste Greta Thunberg (17). De film laat zien dat haar strijd zeker niet altijd makkelijk is.

Het is 2018. Voor de deur van het Zweedse regeringsgebouw zit een vijftienjarig meisje. Ze heeft een bord bij zich met daarop: ‘Schoolstaking voor het klimaat.’ Ze zit in haar uppie. Want het lijkt wel alsof niemand anders zich écht interesseert voor het klimaat. Maar Greta vindt dat zij niet niets kan doen. Zeeën van tijd heeft ze besteed aan het bestuderen van de klimaatverandering. En ze weet: we moéten wereldwijd minder broeikasgassen gaan uitstoten. Nu.

Boos

I Am Greta volgt Greta vanaf die eerste klimaatspijbelactie. Ze krijgt wereldwijd steeds meer kinderen op de been. Ondertussen leer je haar zelf ook een beetje kennen. Van iemand die vroeger nooit werd gevraagd voor een feestje, wordt ze een held. Eindelijk begrijpen mensen haar. Ze wordt zelfs door hoge piefen gevraagd om te speechen op internationale klimaatvergaderingen. Maar haar strijd kost ook veel energie. Het maakt Greta boos dat politici veel praten, maar nooit écht iets doen.

Greta, toen nog in haar uppie voor het Zweedse regeringsgebouw. De tekst loopt door onder de foto.

I Am Greta


Vader

Gelukkig is haar vader er altijd. Hij beschermt Greta als ze zich téveel verliest in haar strijd. Je ziet ze schaterlachen op de zeilboot naar de klimaattop in New York. Die ontroerende momenten in I Am Greta laten zien dat Greta ook maar een eigenwijs pubermeisje is. Met een missie, zeker. Maar ook met angsten en onzekerheid. 

Op de lange, eenzame boottocht naar New York wordt Greta behoorlijk zeeziek. Gelukkig maakt haar vader haar nog aan het lachen. 

I Am Greta

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens andere recensies.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Film

Geen inhoud gevonden