Jackie en Oopjen
Film

Filmrecensie: Jackie en Oopjen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Jackie en Oopjen

4.5
Jackie en Oopjen filmposter
Nederlands gesproken
Nu in de bioscoop

Voor Jackie is het Rijksmuseum haar tweede thuis. Haar moeder werkt er en is druk met het tentoonstellen van twee nieuwe schilderijen van Rembrandt: Marten en Oopjen. Maar dan gebeurt er iets wonderlijks… 

Het schilderij van Oopjen komt tot leven! Als Jackie na sluitingstijd door het museum loopt, staat ze plots voor haar neus. Oopjen is uit haar schilderij gestapt omdat ze dacht dat Jackie haar zusje Aeltje was. De twee zijn elkaar al eeuwen kwijt, want in tegenstelling tot Oopjen is Aeltje door een slechte schilder geschilderd. Dus dat portret is nu nergens meer te vinden. Als Oopjen inziet dat ze zich heeft vergist, is ze wanhopig. Jackie besluit haar te helpen Aeltje te vinden.

Gestuntel met het heden

Maar een zeventiende-eeuwse dame verstoppen in je huis en stiekem mee op sleeptouw nemen door Amsterdam, is nog niet zo makkelijk. Oopjen stuntelt zich door het heden heen. Trams, auto’s, zelf het lichtknopje in huis… alles is nieuw voor haar. Dat levert heel grappige scènes op. Jackie houdt zich intussen dapper staande. Ze is een stoer meisje dat het heel goed in haar eentje redt. Ook zonder haar moeder, die maar wat druk is met de chaos die ontstaan is door het schilderijmysterie. Maar de film leert je ook dat je dan nog altijd op elkaar moet letten. Een mooie boodschap verpakt in een plaatje van een film. 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wij vonden het een hele leuke en vrolijke film!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Film

Geen inhoud gevonden