Kapsalon Romy
Film

Filmrecensie: Kapsalon Romy

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Kapsalon Romy

4.5
KapsalonRomy
Taal:
Nederlands gesproken
Kijkwijzer:
Alle leeftijden
Status:
Nu in de bioscoop

In het buitenland heeft Kapsalon Romy al veel grote prijzen gewonnen. Nu is de film naar het gelijknamige boek van Tamara Bos ook in Nederland te zien. En wie gaat kijken, zal merken: die prijzen zijn terecht.

Sinds haar ouders gescheiden zijn, gaat Romy (Vita Heijmen) elke dag na school naar haar oma toe. Die heeft alleen niet altijd zin om op haar kleindochter te passen. Met een eigen kapsalon heeft oma Stine (Beppie Melissen) namelijk genoeg aan haar hoofd. En dat hoofd gaat ook nog eens haperen. Stine wordt steeds vergeetachtiger. Ze maakt een rommeltje van de kas en komt daardoor in geldproblemen. Ook gaat ze een avond op stap zonder eraan te denken dat Romy bij haar aan het logeren is. Langzaam draaien de rollen om. Romy gaat juist voor oma zorgen en verzint een avontuurlijk plan om haar nog één onvergetelijke herinnering te bezorgen.

Mooie herinneringen

Een oma die steeds vergeetachtiger wordt, is natuurlijk heel verdrietig. Toch is Kapsalon Romy geen treurige film. Het is mooi om te zien dat de band tussen Romy en haar oma door de vergeetachtigheid juist steeds hechter wordt. De film laat je zien hoe belangrijk het is om samen herinneringen te maken. Dus hop, met je oma naar de bios. Deze film zullen jullie niet snel vergeten.

Voor Vita (11) is het haar eerste filmrol. Hier vertelt ze erover. 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens andere recensies.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Film

Geen inhoud gevonden