Knor
Film

Filmrecensie: Knor

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Knor

5
Knor_poster
Wanneer:
Nu in de bioscoop
Taal:
Nederlands gesproken
Stemmen:
Hiba Ghafry, Jelka van Houten, Henry van Loon, Alex Klaasen

Babs is een echte dierenvriend. Ze is vegetariër en bovenaan haar verlanglijstje staat een puppy. Tot haar grote teleurstelling krijgt ze die niet. Maar het cadeau dat ze wel krijgt, is veel beter: biggetje Knor! 

Babs krijgt Knor van opa Tuitjes. Die had ze tot haar verjaardag nog nooit gezien. Maar plots staat hij met z’n cowboylaarzen in de moestuin van haar moeder Margreet. Die moet eerst niks van opa hebben. Hij liet haar jaren geleden zomaar in de steek. Ook van Knor wordt Margreet niet blij. Ze wil hem niet in huis, niet in haar moestuin en poepen mag-ie alleen op de kattenbak. Anders moet Knor weg. Babs wil niet dat Knor teruggestuurd wordt naar de boerderij. Dan komt hij vast in handen van slager Smakkerelli, die worstjes van hem wil maken voor de jaarlijkse worstenwedstrijd. Maar dan ontdekt Babs’ beste vriend Tijn dat ook opa daar jaren geleden aan heeft meegedaan…

Scheetwolkjes

Knor is de eerste lange Nederlandse stopmotionfilm ooit. De poppen zijn beeldje voor beeldje gefilmd. Twee jaar werkten de makers eraan. De miniwereld waarin zij leven, zit vol detail. Van de moestuinmaaltijden op Babs’ bord, tot de scheetwolkjes die steeds uit Knors achterste floepen. Door de wapperende haren, fronsende wenkbrauwen en rollende ogen komen alle personages echt tot leven. En wat een geweldige types zijn dat! Van pittige tante Christine in haar rode wagentje tot de hondentrainer met z’n geërgerde blik. Maar vooral Knor is echt om op te vreten. Nou ja, niet letterlijk dan!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Film

Geen inhoud gevonden