Filmrecensie Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn
Film

Filmrecensie: Kruimeltje - De Strijd om de Goudmijn

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn

4
Filmrecensie Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn
Taal
Nederlands gesproken
Kijkwijzer
6, angst, geweld, grof taalgebruik

KRUIMELTJE!! Als je dat hoort, dan heeft hij zich weer eens in de nesten gewerkt. Dat was al zo in het boek uit 1923, de eerste verfilming twintig jaar geleden en is nu nog steeds in het vervolg: De Strijd om de Goudmijn.

Al in het begin van de film is het raak. Kruimeltje helpt een mishandelde hond ontsnappen aan zijn baasje. Dat lukt, maar de boze baas gaat achter hem aan! Met als gevolg een ondersteboven gelopen bakker en een taart die door de lucht vliegt waar iemand natuurlijk met zijn gezicht in belandt. KRUIMELTJE!!

Straatschoffie Kruimeltje

Toch is verder alles heel anders. Kruimeltje is niet langer een straatschoffie, maar woont met zijn teruggevonden vader én moeder in een luxe villa. Eigenlijk alles wat hij wenste dus. Maar hij mist de stad en het avontuur. Hij loopt weg en belandt zo in een veel groter avontuur dan hij zelf had kunnen bedenken.
Filmrecensie Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn

Galopperende paarden

Over deze tweede Kruimeltje-film zit een flinke cowboysaus met galopperende paarden, duels met pistolen en een boef uit het Wilde Westen die Kruimeltjes vader nog kent uit zijn goudzoek-tijd. Beetje irritant is dat de film overduidelijk wordt gesponsord door een bedrijf dat voer maakt voor huisdieren.
Filmrecensie Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn

Sukkeldrafje

Maar er is vooral heel veel te lachen. Zoals om het onhandige hulpje van de slechterik die alleen al grappig is als hij begint te praten of met een sukkeldrafje op een ezel rijdt. Maar Kruimeltjes hond Moor is de ware ster van de film. Die verdient elke snack van welk merk dan ook.

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens andere recensies.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Duidelijk een betaalde recensie. Jammer

Hi Lotte,
Dit is geen betaalde recensie. Alles waarvoor wordt betaald bij Kidsweek door adverteerders worden geduid. Dat wil zeggen: dan staat er heel groot ADVERTENTIE bij.
Groetjes,
Tineke

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Film

Geen inhoud gevonden