Foto: Walt Disney Company
Film

Filmrecensie: Lightyear

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Lightyear

4
Foto: Walt Disney Company
Wanneer?
Nu in de bioscoop
Taal:
Nederlands gesproken of ondertiteld
Kijkwijzer
Geweld, angst

In de eerste Toy Story-film kreeg Andy een speelgoedpop voor zijn verjaardag. Het was astronaut Buzz, de hoofdrolspeler uit de favoriete film van het feestvarken. Die film heette Lightyear en is nu echt in de bioscoop te zien!

Sterrendatum 3901. Met hun defecte ruimteschip crashen astronaut Buzz Lightyear en zijn bemanning met een knal op T’Kani Prime. En dat is balen, want op deze kale, vijandige planeet is niet alleen weinig voedsel te vinden, het krioelt er ook van de vleesetende planten! Wegwezen hier, denkt Buzz, maar... Het is bijna onmogelijk om door de krachtige dampkring rond T’Kani Prime te vliegen. Dan verschijnt ook nog eens het gigantische ruimteschip van de boosaardige Keizer Zurg. En deze enge ruimteschurk wil de baas worden van het hele universum.

Snoezig robotkatje

Lightyear vertelt je het achtergrondverhaal van het beroemde speelgoedfiguur uit de vier Toy Story-films. Met tijdreistheorieën en zwarte gaten in het heelal die alles en iedereen opslokken, is dit avontuur af en toe een beetje ingewikkeld. En de duistere scènes met ruimtegriezel Zurg zijn soms best eng. Maar als je je daaroverheen weet te zetten, beleef je een spannend space-spektakel vol betoverende animaties en duizelingwekkende actie. En lachen kun je ook, want in plaats van cowboymaatje Woody heeft Buzz hier een nieuwe vriend. Sox, een snoezige robotkat met een superbrein die geen haarballen, maar verdovende pijltjes kan uitspugen. Dus op naar de sterren, en daar voorbij!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Film

Geen inhoud gevonden