Foto: The Lion King
Film

Filmrecensie: The Lion King

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

The Lion King

4
The Lion King
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer: spinnetje

Na Jungle Book, Tarzan, Dumbo en Aladdin is The Lion King de volgende Disney-film die een make-over heeft gekregen. Door het bekende verhaal in een modern jasje te steken, lijkt het bijna een echte natuurdocumentaire. Maar dan met pratende dieren en een (bekende) verhaallijn.

De leeuwen Simba, Nala en Mufasa hoeven we vást niet meer aan je voor te stellen. In The Lion King zie je hoe Simba koning wordt van de Afrikaanse savanne, hoe hij verliefd wordt op Nala en wat hij allemaal leert van zijn vader, koning Mufasa. Toch is het verhaal niet alleen maar vrolijk. Simba wordt tegengewerkt door zijn oom Scar, die ook koning wil worden.

Grappen

Gelukkig zorgt het duo stokstaartje Timon en wrattenzwijn Pumbaa voor veel grappen. En ook vogel Zazu, de adviseur van de koning, laat je schudden op je stoel door zijn klunzigheid: ‘Er komt een gevaarlijk beest aan! O nee, het is mijn eigen schaduw’, roept hij bijvoorbeeld. 

The Lion King

Simba, Timon en Pumbaa

Kriebels 

Omdat er niks aan het verhaal is veranderd, weet je precies wat er gaat gebeuren. Handig, maar soms ook een beetje saai. Wel een groot verschil: de dieren zien er prachtig uit en lijken bijna echt. Daardoor krijg je het gevoel dat je even in Afrika bent. Maar daardoor worden ook de spannende momenten nóg een beetje spannender. Ga je kijken? Wees dan voorbereid op kriebels in je buik. 

Hieronder kun je de trailer alvast bekijken.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens andere recensies.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Film

Geen inhoud gevonden