Wolf foto Cees van Kempen
Film

Filmrecensie: Wolf is een wonderschoon wolvenverhaal

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wolf

4.5
Wolf foto Cees  van Kempen
Taal:
Nederlands gesproken
Wanneer:
Nu in de bioscoop
Lengte:
90 minuten

Groot, boos en verstopt in schaapskleren om mensen en andere dieren stiekem te grazen te nemen. De wolf staat er in verhalen vaak slecht op. Onterecht, zo laat de nieuwe natuurfilm Wolf zien.

De held van deze film is Scout: een avontuurlijke wolvenwelp. Hij groeit op in het oosten van Duitsland aan een prachtig meer. Een leefgebied dat hij deelt met herten, zwijnen en bevers. Als hij volwassen is, verlaat Scout zijn familie om op zoek te gaan naar een eigen territorium en naar een vrouwtje. Een lange reis vol gevaren die Scout naar Nederland brengt. En met zijn komst is de wolf na honderdvijftig jaar weer terug in ons land.

Woudreus

Wolven kunnen zich heel goed verborgen houden. Filmmaker Cees van Kempen bracht dan ook duizend dagen door in het bos om dit verhaal te vertellen. Soms wekenlang zonder ook maar een wolf te zien. In die tijd wist hij wel een hoop andere mooie beelden te maken. Van een heldere sterrenhemel, de zon en maan die elkaar afwisselen en een gigantische woudreus die met veel geweld tegen de vlakte gaat.

Dapper dier

Je leert niet alleen de wolf, maar ook de andere dieren in het bos goed kennen. Een geeuwende bever laat je gniffelen, een hertenkalfje vertederd zuchten en de wolf? Daarvoor voel je vooral bewondering. Het is een dapper dier dat eindelijk het respect krijgt dat hij verdient. En bij zo’n prachtig natuursprookje is er eigenlijk maar één passend einde… de wolf leeft hier hopelijk nog lang en gelukkig.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Film

Geen inhoud gevonden