Filmrecensie Spike en de Magische Steen
Film

Filmrecensie:Spike en de Magische Steen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Spike en de Magische Steen

3.5
Filmrecensie Spike en de Magische Steen
Taal
Nederlands gesproken
Kijkwijzer
AL
Stemmen
Vajèn van den Bosch (Spike) en Dorian Bindels (Tjum)

De stoere Spike is in de film Spike en de Magische Steen voor niets en niemand bang. Als dus iemand het bos moet redden omdat er bijna geen water meer is, werpt zij zich op als reddende engel eh… egel!

Al een tijdje stroomt er geen druppel water meer door de rivierbedding in het bos. Volgens verhalen is de gemene berenkoning Bantur de schuldige. Hij heeft de magische watersteen gestolen! Als Spike eropuit trekt om die terug te veroveren, besluit Tjsum haar te helpen. Een dapper besluit, want deze eekhoorn is juist voor alles en iedereen bang!

Prinses Spike

De uitgedroogde rivierbedding blijkt één grote achtbaan te zijn voor Spike. Opgerold als een stekelbolletje stuitert ze er met een rotvaart doorheen. Zij is de onverslaanbare Spike, de onverwoestbare prinses! En hoewel zij heus helemaal niemand nodig heeft, is het maar wat fijn dat de supervoorzichtige Tjum af en toe op de rem trapt. Met zijn slimme spelletjes weet hij zelfs een listige lynx en een sluwe wolvenfamilie om de tuin te leiden.
Filmrecensie Spike en de Magische Steen

Brave boodschap

Dat Spike en Tjum natuurlijk veel van elkaar kunnen leren is de best brave boodschap van Spike en de Magische Steen, maar dat maakt het avontuur vol dansende beren en knagende bevers niet minder lief en grappig. En na afloop wil je óók een vriend die zijn zachte pluisstaart om je heen slaat!

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens andere recensies.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Persoonlijk vond ik de wijze waarop de diertjes met elkaar communiceren erg negatief, pesterig, cynisch en soms zelfs gemeen (‘ik hoop dat je nooit meer terugkomt, net als je vader’). De film is prachtig getekend, maar het verhaal zelf had veel vriendelijker ingestoken kunnen worden vind ik. Ik zou mijn kinderen liever een ander voorbeeld willen geven van hoe mensen en dieren met elkaar om kunnen gaan.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Film

Geen inhoud gevonden