Guillermo-del-Toro-s-Pinocchio
Film

Knoestige en roestige Pinocchio

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Guillermo del Toro’s Pinocchio

4
Poster Pinocchio
Taal
ondertiteld
Kijkwijzer
9, spinnetje
Wanneer
Nu in de bioscoop
vanaf 9 december op Netflix

Iedereen kent Pinocchio. Het houten ventje wiens neus langer wordt wanneer hij liegt. Maar zoals je hem in Guillermo del Toro’s Pinocchio ziet, zag je hem nooit eerder. 

Pinocchio is gemaakt door Geppetto, een houtbewerker die in diepe rouw is na de dood van zijn zoontje Carlo. Om de oude man weer gelukkig te maken, wekt een goede fee de houten pop tot leven. Geppetto wil niets liever dan dat Pinocchio net zo wordt als Carlo: braaf en gehoorzaam. Maar het houten ventje is dat alles behalve. Onbesuisd stort hij zich in elk avontuur. Helemaal als hij zich realiseert dat hij onsterfelijk is.

Duister

In deze stopmotionfilm is Pinocchio niet het blozende ventje dat je kent uit de Disney-film, maar een knoestige pop vastgezet met roestige spijkers. Ook groeit zijn neus niet als gladde stok, maar als een gewei vol bladeren en dennenappels. De andere personages hebben ook doorleefde gezichten en grauwe wallen. De aanblik van de film is daardoor wat duister. Gelukkig zorgt krekel Sebastian voor de broodnodige humor. Hij is de verteller van het verhaal, maar krijgt nauwelijks spreektijd omdat hij steeds wordt geplet als hij Pinocchio op het rechte pad wil houden. De houten jongen wordt uiteindelijk door schade en schande wijs. Eigenlijk net als een echte jongen…

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Film

Geen inhoud gevonden