film Coco
Film

Recensie Coco: Een vrolijke film over de dood

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Coco

5
film Coco
Regie:
Lee Unkrich
Met (stemmen van):
Anthony Gonzalez en Gael García Bernal (Engelse versie)
Met stemmen van:
Thijs Overpelt en Ara Halici (Nederlandse versie)

Een animatiefilm over de dood. Dat klinkt loodzwaar. Maar Coco is helemaal niet moeilijk of alleen maar verdrietig. Het is een film die heel grappig en vrolijk is en je toch laat nadenken. De perfecte mix dus.

Coco gaat over de Mexicaanse jongen Miguel. Hij houdt enorm van muziek maken, maar in zijn familie is muziek verboden. Dat heeft te maken met een lang geleden overleden overgrootvader. Hoe dat precies zit, blijft lang onduidelijk. De film speelt zich af rond de Día de Muertos, de Mexicaanse feestdag waarop de doden geëerd worden. Die dag besluit Miguel om stiekem mee te doen met een muziekwedstrijd. Maar er gaat iets vreselijk mis. Hij komt terecht in het land der doden, waar hij zijn voorouders ontmoet. Miguel ontdekt de dood niks is om bang voor te zijn. De doden vermaken zich prima. Ze lachen, dansen en feesten erop los. Ze maken zich maar om één ding zorgen: dat ze vergeten worden door de levenden.

Bijzondere combi

Coco gaat over best zware, moeilijke dingen: doodgaan en een mogelijk leven daarna. Dat klinkt pittig maar gelukkig is er ook genoeg vrolijkheid. De muziek in de film is aanstekelijk en de karakters zijn heel grappig. Het leukst is het schurftige hondje Dante dat Miguel overal trouw volgt. Coco is een film die je blij maakt maar ook laat nadenken. En die combinatie maakt ’m heel bijzonder. Een film om bovenaan je kerstvakantieplannen te zetten! Zorg er dan voor dat je op tijd in de zaal zit, want vooraf zie je als fijne extra Olaf’s Frozen Avontuur: een kerstfilm van ruim twintig minuten over de sneeuwpop.

recensie CocoInfo: Coco, Disney/Pixar, vanaf nu in de bioscoop, Nederlands gesproken en ondertiteld. 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Fantastic beasts: prachtige toverfilm zonder Harry of Spannende serie: De vloek van manege Pegasus.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

COCO is een geweldige disney film voor zowel groot als klein
Mijn dochter met 2 vriendinnetjes en ikzelf hebben enorm genoten

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Film

Geen inhoud gevonden