WW entertainment
Film

Recensie: De Avonturen van Pil

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

De Avonturen van Pil

4
WW entertainment
Wanneer:
Nu in de bioscoop
Taal:
Nederlands gesproken

In De Avonturen van Pil probeert weesmeisje Pil in ruil voor goud een vervloekte prins te redden. Maar is die goudschat het waard om haar nieuwe vriendschappen op het spel te zetten?

Pil woont in de middeleeuwse stad Nevelburg. Daar is de gemene koning Tristain de baas. En hij doet er alles aan om op de troon te blijven. Zelfs als hij daarvoor zijn neef, prins Roland, moet vergiftigen. Maar het toverdrankje doet z’n werk niet goed en de prins verandert in een kipkat (half-kip/half-kat). Pil wil de prins redden. Ze heeft namelijk gehoord dat hij een kostbare goudschat bezit. Samen met een onhandige bewaker en een gekke nar reist ze voor een tegengif naar een heks in het vervloekte woud. Dat het haar eigenlijk om de goudschat te doen is, houdt ze voor haar nieuwe vrienden verborgen. Maar hoe hechter ze tijdens de reis worden, hoe moeilijker dat voor Pil wordt. En dan zitten ook Tristans mannen hen nog op de hielen.

WW entertainment

Vaart

De Avonturen van Pil komt wat langzaam op gang. Pas als het weesmeisje aan haar reis begint, krijgt de film vaart. Maar dan is het verhaal ook meteen volop in beweging en zit je het ene moment bibberend op je stoel door de gemene Tristan. En gier je het het volgende moment uit om de kipkat en zijn obsessie voor vlinders. Ondanks alle avonturen van Pil draait deze film natuurlijk om hoe waardevol vriendschap is. En die blijkt uiteindelijk goud waard.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Film

Geen inhoud gevonden