Foto: Encanto
Film

Recensie: Encanto

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Encanto

3.5
Foto: Encanto
Taal:
Nederlands gesproken of ondertiteld
Wanneer?
Nu in de bioscoop

Encanto is Spaans voor ‘betovering’. In deze nieuwe Disney-film slaat dat op een magisch huis, ergens in de bergen van Colombia. En niet alleen het huis is wonderlijk, ook de bewoners ervan zijn héél merkwaardig.

Maak kennis met de familie Madrigal, een groot gezin met buitengewone talenten. Moeder Julieta bezit genezende krachten, tante Pepa kan het weer beïnvloeden en dochter Luisa is zo sterk als een paard. Zij heeft zulke spierballen dat ze een scheef huis met een klein duwtje weer recht zet. De enige die geen bijzondere gave heeft, is jongste dochter Mirabel. En daar is ze af en toe best verdrietig over. Dan breekt er op een dag paniek uit bij de Madrigals. De magische kaars die het huis en z’n bewoners hun eigenaardige krachten geeft, dreigt te doven. Wat nu?

Bijzonder buitenbeentje

Het duurt even voor je goed in het avontuurlijke Encanto zit. Het verhaal is best ingewikkeld. En de liedjes zijn soms wat lastig te verstaan. Maar na verloop van tijd vallen alle puzzelstukjes in elkaar en blijkt de ‘normale’ Mirabel de enige te zijn die het huis en haar familie kan redden. Want ook buitenbeentjes zijn bijzonder, is de boodschap van deze film. En zo is ook dit weer een klassiek Disney-feestje vol doldwaze gebeurtenissen, vrolijke deuntjes en knettergekke bijfiguren. Let vooral op de dieren die Huize Madrigal bewonen: die zijn erg grappig en snoezig!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Film

Geen inhoud gevonden