Hitler-heeft-mijn-roze-konijn-gestolen
Film

Recensie: Hitler heeft mijn roze konijn gestolen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Hitler heeft mijn roze konijn gestolen

3
Hitler-heeft-mijn-roze-konijn-gestolen
Taal:
Nederlands gesproken
Wanneer:
Nu in de bioscoop

In Duitsland eind jaren dertig wordt Adolf Hitler steeds machtiger. Omdat Anna’s vader als journalist kritisch over hem schrijft, slaat de familie op de vlucht. In Hitler heeft mijn roze konijn gestolen volg je hen op hun zoektocht naar een nieuw thuis. 

Wat kleding, twee boeken en één stuk speelgoed. Meer mogen Anna en haar broer Max niet meenemen als ze Berlijn verlaten. Anna’s roze konijnenknuffel gaat dus niet mee. Huishoudster Heimpi belooft die na te sturen zodra de familie een veilige plek heeft gevonden. Maar zover komt het niet. Want zowel in Zwitserland als in Frankrijk komt Anna’s vader niet aan werk. Terwijl de kinderen keer op keer moeten wennen op een nieuwe school en nieuwe vrienden moeten maken, worstelen de ouders met steeds groter wordende geldproblemen. Intussen blijft Anna hopen ooit terug te keren naar Berlijn.

Vreemdeling

Het waargebeurde Hitler heeft mijn roze konijn gestolen duurt bijna twee uur en dat is lang. De film trekt traag aan je voorbij. De oorlog en de dreiging die in Duitsland heerst, sijpelt maar heel soms Anna’s leven binnen. Bijvoorbeeld als ze hoort dat hun huisraad in beslag is genomen door de Duitsers en Hitler nu dus haar roze konijn heeft. Daardoor dringt de ernst van de oorlog niet erg tot deze film door. Die geeft wel een goed beeld van hoe het is om vluchteling en vreemdeling te zijn. Of Anna ooit nog naar huis kan, kan zelfs haar vader haar niet vertellen. Maar één ding weet de familie wel: zolang ze samen zijn, zijn ze overal een beetje thuis.

Bekijk hier de trailer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Film

Geen inhoud gevonden