Jingle Jangle: A Christmas Journey foto Netflix
Film

Recensie: Jingle Jangle - een sprankelend kerstsprookje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Jingle Jangle: A Christmas Journey

4
Jingle Jangle: A Christmas Journey foto Netflix
Duur:
122 minuten
Te zien op:
Netflix
Met:
Forest Whitaker, Madalen Mills en Anika Noni Rose

Hét recept voor een goede kerstfilm: poedersneeuw, schilderachtige straatjes, heel veel lampjes, een vleugje magie en een familiedrama met goede afloop. Jingle Jangle: A Christmas Journey heeft het allemaal. Deze ultieme kerstkraker maakt dit bekende recept af met heel veel liedjes. 

Jeronicus Jangle is de grootste uitvinder van het land. In zijn magische speelgoedwinkel is het altijd druk en iedereen kijkt elk jaar reikhalzend uit naar zijn nieuwste uitvindingen. Tot zijn leerling Gustafson zijn nieuwste uitvinding en zijn boek vol ideeën steelt. Vanaf dat moment gaat het bergafwaarts met Jeronicus. Hij verliest niet alleen zijn winkel, maar ook zijn vrouw. Daarop stuurt hij zijn dochter weg omdat hij vindt dat ze beter af is zonder hem. Terwijl Gustafson een groot speelgoedimperium opbouwt, slijt Jeronicus zijn dagen als horlogemaker. Tot zijn kleindochter Journey op de stoep staat. Zij weet niet alleen het verbitterde hart van haar opa ontdooien, maar helpt hem ook zijn magie weer terug te vinden.

Jingle Jangle: A Christmas Journey foto Netflix

Oogverblindend 

Er is alles uit de kast gehaald om van Jingle Jangle een echte kerstfilm te maken. Het decor en de kostuums zijn oogverblindend. De vele musicalliedjes in de film zorgen ervoor dat het helemaal een sprankelend geheel wordt. Alleen nemen die zoveel tijd in beslag dat er voor de strijd met Gustafson weinig ruimte overblijft. Die had wel wat spannender gemogen. Het zorgt er wel voor dat je Jingle Jangle echt met de hele familie kunt zien. En ook dat is een onmisbaar ingrediënt voor een echte kerstfilm.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Film

Geen inhoud gevonden