pieter
Film

Recensie: Pieter Konijn

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Pieter Konijn

4
Regie:
Will Gluck
Met stemmen van:
Do, Tommie Christiaan en Jan Versteegh
Taal:
Nederlands gesproken en ondertiteld

Het is al meer dan honderd jaar geleden dat het eerste boek over Pieter Konijn verscheen. Maar ouderwets is het ondeugende konijn zeker niet. Hij heeft nu zelfs zijn eigen film, vernoemd naar zichzelf: Pieter Konijn.

Net als in de boeken houdt 'de film-Pieter' van groente stelen uit de moestuin van de buurman. Hierbij krijgt hij altijd hulp van zijn neef Benjamin en zusjes Flopsie, Mopsie en Wipstaart. Maar de boze buurman bedenkt steeds weer allerlei trucs om de konijnen uit zijn tuin te houden. De dieren kunnen hun geluk dan ook niet op als de buurman overlijdt: eindelijk kunnen ze zoveel groentes eten als ze willen. Maar dan blijkt dat de neef die het huis heeft geërfd een nog grotere hekel aan dieren heeft dan zijn oude oom. Gelukkig deinst Pieter Konijn nergens voor terug, zelfs niet voor de nieuwe stroomdraden rond de moestuin.

Kattenkwaad

Pieter Konijn zit vol kattenkwaad. Zo steken de konijnen een wortel in de billen van de buurman en leggen ze konijnenvallen in zijn bed. Daardoor lig je vaak in een deuk. Ook hebben alle dieren hun eigen grappige trekjes, zoals bijvoorbeeld de haan die zich elke ochtend verbaast over de zon, een bekakt varken dat zich nooit aan zijn dieet houdt en een stel vogels met hun eigen rapgroep. In de film lijkt Pieter totaal niet op het getekende konijn uit de prentenboeken. Dat vinden veel fans jammer, maar de film is wel heel mooi om naar te kijken. En niet alleen voor kinderen, maar voor alle leeftijden! 

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens andere recensies.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Film

Geen inhoud gevonden