Shabu
Film

Recensie: Shabu gaat voor de schijnwerpers

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Shabu

4
Shabu poster
Taal:
Nederlands
Duur:
75 minuten

Sharonio (14) uit Rotterdam heeft iets heel doms gedaan. Hij nam stiekem de auto van z’n oma mee en reed die in de prak. Nu moet-ie twaalfhonderd euro bij elkaar krijgen. In de docu Shabu zie je dat hij dat op zijn eigen manier doet.

Oma is boos. Echt heel boos. En dat laat ze haar kleinzoon via een videoverbinding vanuit Suriname goed merken. Sharonio moet niet alleen de boete die hij kreeg voor het ritje zonder rijbewijs zelf betalen, maar ook geld verdienen voor een andere auto. Hij wordt door zijn moeder de straat opgestuurd om ijslolly’s te verkopen, maar Sharonio heeft heel andere plannen. Als hij nu een paar vette tracks dropt, dan heeft hij dat geld toch veel sneller bij elkaar? Want één ding weet Shabu - zoals zijn artiestennaam luidt - zeker. Ooit wordt deze kleine jongen uit de flat Peperklip een heel grote.

Lome zomer

Shabu groeit op in een wijk waar veel armoede en criminaliteit is en waar soms heftige dingen gebeuren. Zo laat een neergeschoten flatbewoner tot grote schrik van Shabu en z’n vrienden de lift vol bloed achter. Het zorgt er niet alleen voor dat de jongens rap volwassen moeten worden, maar ook dat de docu soms wat volwassen is. Tegelijkertijd voelt die aan als een lome zomer, waarin alles langzaam lijkt te gaan. Het duurt dan ook even voor Shabu zijn grootse dromen omzet in daden. Maar de zomer is lang en op het einde weet je: die kleine jongen uit Peperklip, die komt er wel.

 

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Film

Geen inhoud gevonden