Recensie superheldenfilm Shazam!
Film

Recensie Shazam: Supergrappige superheld

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Shazam!

4
Recensie superheldenfilm Shazam!
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer
9+ (geweld/grof taalgebruik)

Shazam! Met dat ene woordje verandert de veertienjarige Billy in een volwassen superheld. Maar ontdekken welke krachten je dan precies hebt, is een tikkie lastiger. En hoe trek je dat superstrakke pak uit als je moet plassen?

Nadat Billy is weggelopen, komt hij terecht in zijn zoveelste pleeggezin. Bij een droomfamilie dit keer, met vier andere pleegkinderen onder wie Freddy die alles weet over superhelden. Hij blijkt de ideale pleegbroer als Billy door een stokoude tovenaar wordt veranderd in de volwassen superheld Shazam. Want hij mag dan wel enorme spierbundels als armen hebben en een belachelijk grote witte cape die heel erg superhelderig staat, maar welke krachten heeft hij nou eigenlijk?

Plasprobleem

Freddy pakt het grondig aan en test Shazam op elke mogelijke kracht. Vliegen? Check! Supersterk? Check! Om te testen of alleen zijn pak of zijn hele lijf kogelvrij is, vragen ze doodleuk een stel gewapende overvallers om hulp... Gelukkig: dubbel check! En wat zijn pak eigenlijk al verklapt: hij kan bliksemstralen uit zijn handen laten schieten. Zelfs het plasprobleem wordt opgelost: door nog een keer Shazam te roepen wordt-ie gewoon weer Billy.

Zeven monsters

Heel veel tijd om alles te ontdekken hebben ze alleen niet, want natuurlijk zit er ook in deze superheldenfilm een slechterik die verslagen moet worden. Maar nog heel veel enger dan deze superschurk zijn de zeven alles vermorzelende monsters die hem overal vergezellen. Niet zo gek dus dat deze film een 9+ advies krijgt van Kijkwijzer. Afgezien van die duistere stukjes is Shazam! vooral heel grappig en vrolijk omdat in die volwassen superheld gewoon Billy zit die samen met Freddy ongelooflijk veel lol heeft met zijn nieuwe krachten. En niet meteen weglopen na het eind, want dan mis je de twee bonusfilmpjes!

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens andere recensies.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

die film lijkt me heel leuk! Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Film

Geen inhoud gevonden