Sia de rebelse bosfee
Film

Recensie: Sia de rebelse bosfee

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Sia, de rebelse bosfee

3.5
Sia-de-Rebelse-Bosfee
Nu in de bioscoop
Nederlands gesproken

Denk jij bij een fee aan een sierlijk wezen dat met sterrenstof strooit? Dan ken je Sia nog niet. Deze rebelse bosfee is uit het feeënrijk vertrokken omdat ze haar eigen krachten niet onder controle heeft. Maar die komen in de mensenwereld juist goed van pas. 

Sia duikt plots op in de kledingkast van Alfred. Hij is een echte natuurliefhebber. Alfred baalt dan ook dat hij na een verblijf in het zomerhuisje van zijn familie weer terug is in de stad. Hij kan namelijk beter overweg met dieren dan met mensen. Maar met Sia wordt hij meteen dikke vrienden. Hoe eigenaardig zij ook is. Als er plots vogels dood uit de lucht vallen, gaan ze samen op onderzoek uit naar wat de natuur bedreigt. De kunstmestfabriek waar Alfreds vader werkt zou wel eens de boosdoener kunnen zijn...

Jezelf zijn

Sia is met haar warrige krullenbos en slechte manieren een geloofwaardige bosfee. Helaas overtuigt haar stem in de Nederlands gesproken versie niet. En dat haalt een hoop van de betovering weg. Ook zijn de makers niet bang voor clichés. De gemene directrice van de kunstmestfabriek is met haar strakke kapsel, hoge hakken en valse fret op haar arm een wel heel duidelijke slechterik. Dat zowel Sia als Alfred in de film leren dat het belangrijk is om altijd jezelf te blijven wat anderen ook van je vinden, is wel een mooie boodschap. Daar kan geen sterrenstof tegenop! 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Film

Geen inhoud gevonden