Beeld Universal
Film

Recensie: Sonic the Hedgehog

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Sonic

4
beeld sonic
Met de stemmen van:
Najib en Noah Amali

Lang geleden waren games met de supersnelle Sonic bijna net zo populair als die met Super Mario. In games is Sonic een beetje vergeten, maar de blauwe egel heeft nu wel zijn eigen film.

Sonic is een merkwaardige egel. Hij is knalblauw, staat rechtop en rent harder dan wie dan ook. Zo kan hij bijvoorbeeld tafeltennissen met zichzelf, want hij is sneller dan de bal.

Heel hard rennen

Sonic woont op aarde, maar eigenlijk mag niemand dat weten. Hij is gevlucht van de planeet Mobius omdat schurken daar achter hem aan zaten. Maar ook hier is er gedoe en als hij daar een beetje verdrietig over is, gaat hij keihard rennen. Maar op een dag komt er bij dat rennen zóveel energie vrij dat hij per ongeluk een stroomstoring veroorzaakt. Dat zorgt voor paniek én een klopjacht door de kwaadaardige doctor Robotnik die hem wil vangen. Gelukkig krijgt Sonic hulp van de politieagent Tom Wachowski.

Grappige mix

Het grappige aan Sonic is dat het een mix van animatie en ‘gewone’ film is. Er zitten veel leuke vondsten in. Als Sonic even energie teveel heeft, gebruikt hij bijvoorbeeld de wasmachine als tredmolen om hard te lopen. Ook liefhebbers van actie- en achtervolgingsscènes komen aan hun trekken. Doctor Robotnik zet supersnelle, hypermoderne voertuigen vol snufjes in om Sonic te pakken te krijgen. Heel anders dus dan in de oude Sonic-games. Alleen bij de aftiteling zie je hoe simpel die er vroeger uitzagen. Dan is de film een stuk mooier gemaakt. Een aanrader, ook als je helemaal niet van gamen houdt.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens andere recensies.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik zit op paardrijden maar ik ben er 0 keer afgevallen.maar alsnog vind ik het leuk. het is de leukste sport ter wereld.en ik ben maar 9 jaar.

het is een hele leuke trailer ik kan er niet naartoe omdat er corona is maar ik ga er wel naartoe als corona voorbij is

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Film

Geen inhoud gevonden