Strijder
Film

Recensie: Voetballen tot je erbij neervalt in Strijder

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Strijder

4
Strijder poster
Wanneer:
Nu in de bioscoop
Met:
Maik Cillekens, Anouar Kasmi, Soufiane Touzani

Dylan en Youssef zijn beste vrienden, maar op het voetbalveld soms gezworen vijanden. Ze willen allebei de beste zijn in de hoop te worden gescout door een profclub. Dat doel is voor Dylan in één klap ver weg als hij door een ongeluk buitenspel komt te staan… 

Voetballen, dat is waar het leven van deze twee Rotterdamse vrienden om draait. Ze spelen in hetzelfde team en zijn verder ieder vrij moment samen op een trapveldje in de buurt te vinden. De jongens willen meedoen aan de Touzani Cup om zichzelf zo in de kijker te spelen bij een scout van Feyenoord. Maar dan wordt Dylan aangereden en raakt hij verlamd aan zijn benen. Zijn voetbaldroom lijkt voorbij. Al wil Dylan daar niets van weten. Hij zet alles op alles om weer mee te tellen op het veld, maar botst daardoor geregeld met zijn beste vriend.

Doorzettingsvermogen

Nog meer dan over voetbal, gaat Strijder over in jezelf geloven en je door niets of niemand laten vertellen wat je wel of niet kunt. Het doorzettingsvermogen van Dylan is bewonderenswaardig. In zijn fantasie wordt hij geholpen door de echte Soufiane Touzani: de voetbalkunstenaar die aan alles een positieve draai weet te geven. Maar uiteindelijk haalt Dylan de kracht om door te gaan uit zichzelf en is hij de strijder die voor zichzelf een nieuwe plek op het veld en bij zijn vrienden weet te veroveren.

Lees hier het interview met hoofdrolspelers Maik en Anouar.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Film

Geen inhoud gevonden