Waar-is-Anne-Frank
Film

Recensie: Waar is Anne Frank

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Waar is Anne Frank

4
Waar is Anne Frank
Taal:
Nederlands gesproken
Leeftijd
9+

Het verhaal van Anne Frank is al heel vaak verteld. Eerst door Anne zelf, in haar beroemde dagboek. Later ook door haar vader en beste vriendin Hannah. In Waar is Anne Frank komt daar een bijzondere verteller bij: Kitty. 

Kitty is het meisje aan wie Anne haar dagboek richt. Op een stormachtige nacht in de nabije toekomst komt ze tot leven uit de krullerige letters van het dagboek Ze heeft geen idee wat er met Anne en haar familie is gebeurd. En snapt dus ook niet waarom er elke dag zoveel mensen het Achterhuis bezoeken. Met het kostbare dagboek op zak vlucht ze naar buiten. Daar blijkt Anne nog springlevend: er is een theater, een school, een brug en ziekenhuis naar haar vernoemd. Maar Kitty heeft geen idee waarom. Op zoek naar antwoorden duikt ze de geschiedenis van het dagboek in, maar ook daarbuiten wordt ze met oorlog geconfronteerd. Ze wordt vrienden met Awa, die haar land is ontvlucht op zoek naar een veiliger plek, maar nu dreigt te worden uitgezet.

Heden en verleden

Filmmaker Ari Folman weet verleden en heden knap met elkaar te verweven. Ze krullen net zo mooi in elkaar als de letters uit Anne’s dagboek. Ook de animaties zijn prachtig en herken je misschien uit de graphic novel Het Achterhuis die hij in 2018 maakte. Zeventig jaar nadat Anne’s dagboek voor het eerst werd gepubliceerd. Met deze film laat Folman zien hoe actueel haar dagboek nog altijd is en hoe belangrijk het is dat we dat blijven vertellen. Waar is Anne Frank voegt daar een bijzonder nieuw hoofdstuk aan toe. 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Film

Geen inhoud gevonden