Wonder
Film

Recensie: Wonder

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Wonder

3.5
Wonder
Nederlands ondertiteld

De Amerikaanse Auggie (10) wil het allerliefst dat het elke dag Halloween is. Dan kan hij altijd een masker op en ziet niemand zijn gezicht. Dat is door een ziekte zó anders dat iedereen hem aanstaart. Geen wonder dat hij in Wonder als een berg opziet tegen zijn eerste schooldag.

Na jaren thuisonderwijs krijgt Auggie op school te maken met honderden starende ogen, wijzende vingers en draaiende hoofden. En daarbij blijft het niet. Auggie wordt meteen keihard gepest. Gelukkig wordt hij vrienden met Jack en Summer die alles iets minder vreselijk maken. Zo vraagt Jack gewoon wat iedereen denkt. ‘Kun je geen plastische chirurgie doen of zo?’ Waarop Auggie zijn hand door zijn haar haalt en zegt: ‘Hallo? Dit is ná plastische chirurgie, man! Weet je wel hoeveel moeite het kost om er zo goed uit te zien?’

Bijzondere buitenkant

Misschien ken je Auggie al omdat je het prachtige boek van R.J. Palacio gelezen hebt. De film volgt vrij precies het verhaal, maar is niet zoals het boek speciaal voor kinderen gemaakt. Dat is goed om vooraf te weten, maar als je elf jaar of ouder bent en niet bang bent voor een brok in je keel dan is ook de film een aanrader. Het suikerzoete einde is te veel van het goede, maar Wonder laat heel mooi zien hoe anders iedereen omgaat met anders-zijn. En hoe moeilijk maar goed het is om door iemands bijzondere buitenkant heen te kijken en zo de binnenkant te leren kennen. Niet door te staren, maar door elkaar gewoon te zien. 

Wonder

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens andere recensies.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Film

Geen inhoud gevonden