Ratchet & Clank, recensie, film
Film

Ruimteavonturen met gamehelden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Ratchet & Clank

3.5
Ratchet & Clank, recensie, film
Taal
Ondertiteld en Nederlands gesproken
Producent
Independent

Ratchet & Clank was ooit alleen een Playstation-game. Maar over de stoere avonturen van ruimtekat Ratchet en zijn robotvriendje Clank is nu ook een film gemaakt. 

Ratchet leeft aan de andere kant van het zonnestelsel. Hij repareert gekke ruimtevoertuigen, maar het allerliefst wil hij zich aansluiten bij de Galactic Space Rangers, het ruimteleger van zijn idool Qwark. Maar Qwark zélf vindt de ruimte met al haar invasies, ruimtepiraten en supernova’s niet geschikt voor Ratchet. Op een avond ziet Ratchet een vliegtuigje neerstorten. Net op tijd lukt het hem om het robotje Clank er levend uit te halen. Clank blijkt op de vlucht voor Drek, een ruimtewezen dat van plan is een perfecte planeet te bouwen. Daarvoor wil hij het zonnestelsel vernietigen. Samen met Clank besluit Ratchet dat het tijd is voor actie.

Gekke gadgets
Van planeet Tenemule tot planeet Veldin: de Ratchet & Clank-makers hebben een zonnestelsel ontworpen dat tot in de kleinste details lijkt te kloppen. Ook de personages zijn nét echt. Met zijn grapjes, stuntelige acties en knuffelbare vacht lijkt Ratchet zo van het bioscoopscherm te stappen. En alle gekke gadgets die hij gebruikt, maken de film nóg leuker. Het is alleen een beetje jammer dat die laserpistolen en tornado’s ook met een 3D-bril op je neus niet echt ‘dichtbij’ komen. Die 3D-effecten hadden wel wat spectaculairder gemogen! 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de nieuwste games? Volg ons op FacebookWhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Film

Geen inhoud gevonden