Soul
Film

Soul raakt gevoelige snaar

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Soul

4.5
Soul
Wanneer:
Vanaf 25 december
Waar:
Op Disney+

Een film beginnen met de dood van de hoofdpersoon: dat lijkt een slechte start. Maar niet in Soul. Deze animatiefilm bomvol muziek geeft je een kijkje in de ziel en raakt zo een gevoelige snaar. 

Muziekleraar Joe Gardner droomt er al zijn hele leven van om als pianist deel uit te maken van een jazzband. Maar als die kans zich eindelijk voordoet, valt hij te pletter en staat zijn ziel ineens voor de poorten van het Grote Hierna. In een poging terug te keren naar zijn lichaam, komt hij per ongeluk in het Grote Hiervoor terecht: de plek waar zielen zich juist klaarmaken voor een nieuw leven. Daar ontmoet hij Soul 22, die helemaal niet naar de aarde wil. Ze heeft namelijk geen idee wat haar spark is: de passie die je leven de moeite waard maakt. 22 wil haar aardse plek best afstaan aan Joe, maar dat plannetje gaat niet zoals de twee hadden bedacht.

Soul

Kleine dingen 

Waar Pixar in Binnenstebuiten het hoofd in dook, duikt de animatiestudio nu in de ziel. Wat onzichtbaar is, wordt weer heel erg knap tot leven gebracht. De film laat je zien dat het niet altijd nodig is om een hoger doel na te streven, zolang je je maar blijft verwonderen over de kleine dingen in het leven. Een prachtige boodschap die perfect past bij 2020. Een jaar dat volledig in het teken stond van de kleine dingen die het leven de moeite waard maken. En Soul zelf is er daar ook nog eens een van.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Film

Geen inhoud gevonden