Beeld Filmdepot
Film

Superhond en Turbokat: Dierenliefde als superkracht

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Superhond en Turbokat

3
Beeld Filmdepot
Taal
Nederlands gesproken
Wanneer
Nu in de bioscoop

Buddy is geen gewone hond, maar een ruimtehond. Samen met zijn baas, astronaut David, wordt hij de ruimte ingeschoten. Maar dat gaat vreselijk mis. 

Buddy valt in een tijdgat en belandt vijftig jaar verder in de tijd. Hij komt terecht in een stadje waar mensen een bloedhekel aan dieren hebben. Daar ontmoet hij Turbokat Felix en konijn Cassidy. Zij vinden hem tenminste niet vies en eng.

Dierenhaat

Zijn nieuwe vrienden willen het liefst een oorlog beginnen tegen de mensen. En dan in het bijzonder tegen dierenbestrijder agent Peck. Maar Buddy weigert zich neer te leggen bij de dierenhaat. Eigenlijk gelooft hij dat mensen diep van binnen goed zijn. Als hij ontdekt dat hij superkrachten heeft, wil hij die het liefst inzetten om hen te laten zien hoe leuk dieren zijn.

Nadenken

De animatie in deze film is dik in orde. Het lijkt of je elke snorhaar en natte snuit zo kunt aanraken. De film is spannend en zit vol snelle actiescènes. Dus vervelen is er niet bij. Het verhaal gaat over vriendschap, pech en de kracht vinden om te strijden tegen onrecht. En stiekem gaat het natuurlijk ook over de manier waarop mensen met dieren om gaan. Want te vaak worden die nog behandeld als wegwerpartikel terwijl ze natuurlijk ook gevoelens hebben en meer respect verdienen. Dat is iets om over na te denken, zelfs als je de bioscoop allang weer uit bent. 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Film

Geen inhoud gevonden